SPEEDSOCCER

Wat is Speedsoccer

Speedsoccer is een variant van voetbal die in Nederland steeds populairder wordt. Je kunt het een beetje vergelijken met zaalvoetbal, want vaak speel je speedsoccer binnen. Maar er zijn ook verschillen. Het officiële speedsoccer speel je bijvoorbeeld op kunstgras en het relatief kleine veld (30 x 20 meter) is omringd door een boarding en soms ook overdekt met netten. Dit heeft als voordeel dat de bal bijna niet uit het spel raakt. Je speelt het vijf tegen vijf, dus met twee keepers en acht veldspelers.

 

Doordat de bal bij een potje speedsoccer altijd in het spel blijft, is de sport zeer intensief. Het speltempo ligt zo hoog dat je na afloop echt even moet bijkomen. Dat verklaart ook meteen de ‘speed’ in speedsoccer!

 

Wat speedsoccer uniek maakt, is dat je als speler veel meer balcontact en ruimte voor acties hebt. Het spel ligt vrijwel nooit stil en zelfs wisselen gebeurt razendsnel en mag onbeperkt. Het grote voordeel van Footy boven speedsoccer is dat het in de buitenlucht gebeurt én de kans op blessures aanzienlijk kleiner is dan bijvoorbeeld bij zaalvoetbal.

Voordelen SPEEDSOCCER?

We vertelden al dat deze variant van voetbal steeds populairder wordt en dat heeft vast iets te maken met de voordelen van speedsoccer:

● Het is een zeer dynamisch en intensief spel, waardoor je conditie een enorme boost krijgt.

● Je stelt zelf een klein team samen, bijvoorbeeld met collega’s, vrienden of medestudenten.

● Je speelt op een vaste locatie en hoeft dus niet te reizen naar allerlei uithoeken van het land.

● Je hebt geen verplichtingen naast die ene wedstrijd per week. Geen contributie, geen bardienst, geen trainingen.

● Het is geschikt voor alle niveaus en voor zowel jong als oud(er).

speedsoccer Competities

en Vrouwenvoetbal. Binnen deze competities wordt veel 7 tegen 7 voetbal gespeeld, maar speedsoccer (5 tegen 5) behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Met de speedsoccer competitie ben je verzekerd van meerdere wedstrijden met jouw eigen samengestelde team. Footy neemt alles voor je uit handen. Mocht het niet lukken om een compleet team bij elkaar te regelen dan kun je ook aansluiten bij een samengesteld team of jezelf inschrijven als individu. Valt er een keer een speler uit? Geen probleem, de wedstrijd kan gewoon doorgaan. Wij regelen namelijk een vervanger. Zo weet je zeker dat je iedere week een speedsoccerwedstrijd hebt om naar uit te kijken!

Veel Gestelde Vragen

Wat is Footy?

Footy is een snel groeiende voetbalcompetitie. Waarom? Omdat het makkelijk is om mee te doen. Wij nemen alle randzaken uit handen!

Wat kost Speedsoccer?

Je wil niet teveel betalen, en daarom proberen wij de prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarmee houden wij het voetbal toegankelijk voor iedereen!

Spelregels

Het spelplezier staat bovenaan. Iedereen moet de volgende dag gewoon weer naar het werk. Meer dan spierpijn of een zere teennagel zou niet moeten kunnen.

Spelregels SpeeDSoccer

De basis van speedsoccer is hetzelfde als die van regulier voetbal: met een bal doelpunten maken. Toch wijken de spelregels van speedsoccer enigszins af van wat je misschien gewend bent. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

  • Je speelt 5 tegen 5.
  • Het spel duurt meestal 2 x 25 minuten.
  • Er is geen ingooi, buitenspel of hoekschop.
  • Slidings zijn niet toegestaan.
  • Spelers mogen continu worden doorgewisseld.

Waarom Speedsoccer?

Wil je speedsoccer spelen bij jou in de buurt? Check dan de mogelijkheden bij Footy! Wij bieden je alle voordelen van deze sport en meer:

  • Speel op het speciaal ingerichte Footy Park in Amsterdam.
  • Betaalbaar en toegankelijk.
  • Eenmalig dmv een veld huren of doe mee aan de competitie.
  • Wij regelen alles rondom de competitie, van een scheidsrechter tot en met de prijzen voor de winnaars.
  • Speel speedsoccer doordeweeks, op een dag die jou uitkomt. Het weekend houd je vrij voor andere dingen.

KOSTEN SpeeDSoccer

Wij vinden speedsoccer een geweldige sport waar zoveel mogelijk mensen van moeten kunnen genieten. Daarom houden we het zo betaalbaar mogelijk. Doe je mee aan een van onze competities, dan betaal je een bedrag per wedstrijd, afhankelijk van de grootte van je team, de locatie waar je speelt en hoe lang de competitie duurt. Reken op 6 tot 9 euro per wedstrijd, oftewel 50 tot 70 euro per team. Goed om te weten: de gemiddelde competitie duurt vijftien weken.

 

Wil je liever niet vastzitten aan een competitie en in plaats daarvan een keer een veld voor speedsoccer huren? Ook dat kan! Footy Park Amsterdam heeft alle faciliteiten die je maar nodig hebt voor deze voetbalvariant. Voor de losse huur van een veld betaal je € 55,- per uur. Ideaal wanneer je een balletje met vrienden wilt trappen, maar ook als originele activiteit

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Stel een vraag!

Bevestigen

Are you sure want to signout?