Indoor voetbal

Wat is Indoor Voetbal?

Indoor voetbal is een snelgroeiende binnensport. Je speelt het binnen op kunstgras en om het veld staat een boarding. Soms is er over het veld ook een net gespannen. In het veld staan vijf spelers, inclusief een keeper.

 

Deze variant van voetbal geeft je conditie een enorme boost, doordat je constant in beweging bent. Speel je vaker indoor voetbal, dan merk je dat ook je concentratie en daarmee je beslissingssnelheid toenemen. En slidings en dergelijke zijn niet toegestaan, waardoor je minder kans op blessures hebt. Nog een voordeel: je speelt met een klein team van (meestal) vijf personen, waardoor je makkelijker een team bij elkaar krijgt.

Indoor Voetbal en footy?

Indoor voetbal en Footy hebben behoorlijk wat overeenkomsten. Zo is het mogelijk om bij Footy 5 tegen 5 te spelen, mogen spelers onbeperkt gewisseld worden, is er een boarding en komen de spelregels grotendeels overeen. Dit maakt Footy een uitstekend alternatief voor indoor voetbal. Bovendien biedt Footy naast het 5 tegen 5 van indoor voetbal ook varianten zonder boarding, zoals 7 tegen 7 voetbal.

 

Voordelen Footy ten opzichte van indoor voetbal:

 • Je speelt in de buitenlucht.
 • Zowel losse wedstrijden als diverse competitievormen.
 • Veldjes zijn groter, namelijk 20 x 30 meter

Hoe werkt indoor voetbal?

Enkele spelregels van indoor voetbal:

 • Er wordt gespeeld op een veld van 15 x 30 meter.
 • Er wordt meestal gespeeld in teams van vijf personen.
 • Spelers mogen onbeperkt op ieder moment in de wedstrijd gewisseld worden.
 • Een indoor soccer wedstrijd duurt 2 x 30 of 2 x 25 minuten.
 • Er is geen buitenspelregel.

Indoor voetbal lijkt qua regels erg op andere populaire spelvormen binnen het voetbal als 7 tegen 7 en 5 tegen 5 voetbal, waar ook het spelplezier de hoofdrol speelt. Het belangrijkste verschil is dat deze voetbalvarianten buiten gespeeld worden. Bij indoor voetbal wordt er bovendien vaak met een boarding gespeeld, waardoor de bal vrijwel nooit uitgaat en het speltempo daardoor extra hoog ligt.

Veel Gestelde Vragen

Wat is Footy?

Footy is een snel groeiende voetbalcompetitie. Waarom? Omdat het makkelijk is om mee te doen. Wij nemen alle randzaken uit handen!

Wat kost Indoor soccer?

Je wil niet teveel betalen, en daarom proberen wij de prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarmee houden wij het voetbal toegankelijk voor iedereen!

Spelregels

Het spelplezier staat bovenaan. Iedereen moet de volgende dag gewoon weer naar het werk. Meer dan spierpijn of een zere teennagel zou niet moeten kunnen.

WAarom indoor voetbal?

Je pikt alle voordelen van indoor voetbal mee (en nog wat meer!) als je Footy speelt. Dat is al een goede reden om voor Footy te kiezen, maar we geven je er nog een aantal:

 • Er is altijd een competitie bij jou in de buurt te vinden.
 • Je stelt je eigen team samen, of sluit aan bij een samengesteld team.
 • Je speelt een keer per week een wedstrijd en hebt verder geen verplichtingen.
 • Het is een betaalbare en toegankelijke sport.
 • Je speelt doordeweeks, zodat je het weekend vrij houdt voor andere dingen.
 
Indoor voetbal speel je binnen in een sporthal, Footy speel je lekker buiten op een veld. Op locaties in heel Nederland vinden Footy competities plaats, van Groningen tot Maastricht. In Utrecht en Amsterdam hebben we zelfs twee speciale Footy Parks!

Voor wie is Indoor Footy?

Footy is net als indoor voetbal geschikt voor jong en oud. Wat Footy echter zo aantrekkelijk maakt, is dat je het op veel locaties in Nederland kunt spelen, in verschillende variaties van 7 tegen 7 tot 5 tegen 5. Dit kan in competitievorm, maar een losse wedstrijd is net zo goed mogelijk. Het is een activiteit die het goed doet op kinderfeestjes, maar ook leuk is voor een bedrijfsfeest of als uitje met je vriendengroep.

Tarieven

Bij Footy heb je geen lidmaatschap of abonnement maar betaal je een bedrag per wedstrijd. Afhankelijk van de competitie en de locatie betaal je tussen de 6 en 9 euro per wedstrijd (50 tot 70 euro per team). 

 

Liever een losse wedstrijd spelen? Op Footy Park Amsterdam is het mogelijk om eenmalig een veld te huren voor 5 tegen 5 of 6 tegen 6 voetbal. In ons online reserveringssysteem zie je direct wanneer onze velden nog vrij zijn.

Zelf veld huren?

Kies jouw veld!

Bevestigen

Are you sure want to signout?