• »
  • 7 tegen 7 voetbal

7 tegen 7 voetbal - de perfecte competitie

Waarom 7 tegen 7 voetbal?

7 tegen 7 voetbalcompetities

Bij Footy Nederland is er voor ieder wat wils. Heb je een wat kleiner team, dan is de 7 tegen 7 competitie misschien niet ideaal. In dat geval bestaat er ook een 6 tegen 6 competitie of zelfs een 5 tegen 5 competitie bij Footy.

Wil je meedoen met collega’s? Dat kan, want Footy heeft de leukste en populairste bedrijvencompetities van het land. In een 7×7 opstelling neem je het dan op tegen je concurrenten uit het bedrijfsleven. Die arrogante salesman wil je toch een panna geven?

Ben je student en wil je spelen tegen andere studenten? Ook dat is mogelijk: we zitten in vrijwel alle studentensteden en bieden daar speciale 7 tegen 7 studentencompetities aan.

En natuurlijk is dit niet alleen voor de mannen. Footy heeft meerdere vrouwencompetities én competities voor gemixte teams. Wij bieden plaats aan de nieuwe Arjen Robben, maar ook zeker aan de nieuwe Lieke Martens.

Hoe werkt 7 tegen 7 voetbal?

Footy is het leukste van voetbal, zonder de nadelen van een “normale” competitie.

Op doordeweekse avonden neem je het met je vrienden in een 5×5, 6×6 of 7×7 voetbalcompetitie op tegen teams van jouw niveau. Footy regelt een scheidsrechter, een coördinator, genoeg ballen en een drankje in de pauze. Je team regelt de doelpuntenproductie.

Daarbij heb je geen last van buitenspel, want daar doen we niet aan. En over slidings hoef je je ook geen zorgen te maken, want dat is bij Footy niet toegestaan. Al mag je natuurlijk wel een duel aangaan. Gaat de bal over de zijlijn, dan mag je hem met je voeten weer in het spel brengen.

Aan het einde van ieder seizoen organiseren we een groot toernooi, waarop je het opneemt tegen teams die ongeveer net zo hoog zijn geëindigd als jij. Zo speel je ook na een tegenvallend seizoen nog voor het zilverwerk.

Waarom Footy?

Locaties 7 tegen 7 voetbal

Van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Enschede: Footy zit in vrijwel alle grote geemeenten in Nederland.

In Utrecht en Amsterdam hebben we zelfs heuse Footy parks. Daar staat alles in het teken van de bloedstollende 7 tegen 7 competities, maar hebben we ook de perfecte omgeving een gezellig drankje na afloop.  

Spelregels 7 tegen 7 voetbal

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn onze regels net iets anders dan bij het normale voetbal op een groot veld. Zo zorgen we ervoor dat onze 7×7 competities het allerleukst zijn.

Footy verloopt volgens deze spelregels:

  • Wedstrijden van 50 minuten (2×25 minuten)
  • Buitenspel bestaat niet
  • Ingooien doen we ook niet, je schiet de bal weer terug in het spel
  • Je mag onbeperkt wisselen, ook de keeper
  • Scoren mag vanaf elke positie op het veld
  • Bij een vrije trap houden we 7 meter afstand, de penaltystip ligt op 9 meter
  • Geef alles wat je hebt, want de Man of the Match krijgt een speciaal muntje. Daarmee krijg je een drankje naar keuze op kosten van van Footy.
  • Onze eigen footy-scheidsrechters hebben natuurlijk altijd gelijk

Het staat de organisatie vrij om regels aan te passen ten behoeve van het spelplezier.

Veel Gestelde Vragen

Wat is Footy?

Footy is een snel groeiende voetbalcompetitie. Waarom? Omdat het makkelijk is om mee te doen. Wij nemen alle randzaken uit handen!

Meer informatie

Wat kost het om mee te doen?

Je wil niet teveel betalen, en daarom proberen wij de prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarmee houden wij het voetbal toegankelijk voor iedereen!

Meer informatie

Wat zijn de regels?

Het spelplezier staat bovenaan. Iedereen moet de volgende dag gewoon weer naar het werk. Meer dan spierpijn of een zere teennagel zou niet moeten…

Meer informatie

Vanaf €6,- per wedstrijd

Schrijf je nu In als
Team of individu

Bevestigen

Are you sure want to signout?