• »
  • 7 tegen 7 voetbal

7 tegen 7 voetbal - de perfecte competitie

Waarom 7 tegen 7 voetbal?

7 tegen 7 voetbalcompetities

Footy biedt verschillende soorten competities aan. Het 7 x 7 voetbal voor bedrijven en vrienden bijvoorbeeld. Goed voor de teamspirit en de sfeer op de werkvloer! Nog nooit tegen een bal getrapt? Geen probleem, er bestaat 7 x 7 voetbal op elk niveau.

7 tegen 7 voetbal voor vrouwen is de tweede soort competitie. Dankzij de Oranje Leeuwinnen en het massaal bekeken EK van 2022 is deze variant definitief doorgebroken en hebben jij en je vriendinnen misschien zin gekregen om samen een team te vormen.

Studenten met een volle agenda kiezen gewoon voor een potje 7 x 7 voetbal wanneer hen dat uitkomt. In het weekend hebben studenten vaak andere bezigheden, dus is het fijn dat er op doordeweekse avonden gespeeld wordt. Net als bij 7 x 7 voetbal voor bedrijven en
vrouwen versterkt het de onderlinge band, want er moet op het veld natuurlijk wel samengewerkt worden.

Hoe werkt 7 tegen 7 voetbal?

Benieuwd hoe een 7 tegen 7 competitie werkt en hoe het allemaal geregeld is? Eerst wat achtergrondinformatie: Footy begon in 2010 met het organiseren van het 7 tegen 7 voetbal, dat qua opzet ideaal bleek voor liefhebbers van de sport met weinig tijd in het weekend. Intussen doen er meer dan 450 teams mee en dit aantal groeit snel.

 

Meld je aan als team of individu op onze site en download de Footy app. Deze houdt precies bij hoe jullie ervoor staan in de competitie. Je speelt 7 tegen 7 voetbal bij onze eigen voetbalparken in Amsterdam en Utrecht, of bij een sportpark bij jou in de buurt. We hebben locaties van Maastricht tot en met Groningen.

 

Ook de rest wordt geregeld door Footy. Doe je mee aan een competitie, dan zorgen wij iedere wedstrijd voor een scheidsrechter, een coördinator, een drankje in de pauze en de prijzen die worden uitgereikt op de laatste avond. Valt er een keer een speler uit, dan zorgt Footy voor een invaller.

Waarom Footy?

Locaties 7 tegen 7 voetbal

Footy heeft door heel Nederland locaties waar 7 x 7 voetbal gespeeld wordt. Zo vind je competities in onder andere Almere, Breda, Hilversum en Enschede. Daarnaast zijn er voor het 7 x 7 voetbal twee heuse Footy Parks in Utrecht en in Amsterdam. Footy deelt de teams in bij competities die plaatsvinden op de door jou gekozen locatie.

Spelregels 7 tegen 7 voetbal

De spelregels van 7 tegen 7 voetbal wijken (iets) af van de regels van het reguliere voetbal. Belangrijk om in je achterhoofd te houden, is dat het spelplezier voorop staat. Dat betekent geen ruw spel en geen slidings als er andere spelers in de buurt zijn. 7 tegen 7 voetbal wordt gespeeld op een half veld en een wedstrijd duurt in principe 2 x 25 minuten.

Enkele andere spelregels van 7 tegen 7 voetbal:

  • Spelers mogen onbeperkt gewisseld worden. Dit geldt ook voor de keeper.
  • De keeper mag ook meespelen.
  • Scoren mag vanaf elke positie.
  • Een slide tackle betekent een indirecte vrije bal, een gevaarlijke slide tackle een directe vrije bal.
  • Bij een vrije trap moet er minimaal 7 meter afstand gehouden worden.
  • De penaltystip ligt op 9 meter.
  • Uitballen moeten worden ingegooid.
  • En de belangrijkste: de scheidsrechter heeft altijd gelijk.

 

Het staat de organisatie vrij om regels aan te passen ten behoeve van het spelplezier.

Veel Gestelde Vragen

Wat is Footy?

Footy is een snel groeiende voetbalcompetitie. Waarom? Omdat het makkelijk is om mee te doen. Wij nemen alle randzaken uit handen!

Meer informatie

Wat kost het om mee te doen?

Je wil niet teveel betalen, en daarom proberen wij de prijzen zo laag mogelijk te houden. Daarmee houden wij het voetbal toegankelijk voor iedereen!

Meer informatie

Wat zijn de regels?

Het spelplezier staat bovenaan. Iedereen moet de volgende dag gewoon weer naar het werk. Meer dan spierpijn of een zere teennagel zou niet moeten…

Meer informatie

Vanaf €6,- per wedstrijd

Schrijf je nu In als
Team of individu

Bevestigen

Are you sure want to signout?